Набивки

 
Следните видове набивки са най-разпространени и най-често използвани. По заявка, за по-специфични изисквания предлагаме и други видове.
Посочените работни условия важат за монтаж на набивката в ново оборудване с добре центрована ос, без износени детайли, без недопустими луфтове и отклонения в номиналните размери.
 ИЗГЛЕД ЗА ПЕЧАТ

EPG - Набивка от тефлон с графитен пълнител и силиконово маслоРаботни условия:
 центробежни
помпи
бутални
помпи
арматура
P [bar]30150150
T °Cот -200 до +280
v [m/s]1522
pH0-14
Лист техничеси данни от производителя
Характеристики
Тази набивка е изплетена от тефлонова нишка с графитен пълнител потопена в масло на силиконова основа. Благодарение на тази композиция не се поддава на изхвърляне от уплътнителния канал и лесно се адаптира към формата на канала. Ниският коефициент на триене и високата топлопроводимост предпазват набивката от прегряване под влиянието на голямата скорост на въртене на вала на помпата.

Приложения
Препоръчва се за употреба в помпи и арматура в контакт с вода, пара, масла, разтворители, соли, киселини и алкали с изключение на много силни окислители. Това е най-популярната тефлонова набивка.Може да се използва в много сектори на индустрията, като химическа, хартиена промишленост, производство на бои и производство на торове.

Размери:
Сечения от 6х6 мм до 30х30 мм

Опаковки:
за набивки с размери от 6 х 6 до 10 х 10 - 1 kg
от 12 х 12 до 20 х 20 - 3 kg
от 22 х 22 до 30 х 30 - 5 kg
от 32 х 32 и нагоре - 10 kg